Keukenrenovatie voor verkoop woning

Wanneer u uw woning gaat verkopen, wilt u deze natuurlijk zo goed mogelijk presenteren. Uw makelaar kan u advies geven over inrichting van de woning en het wel of niet plaatsen van persoonlijke eigendommen.

Wanneer uw badkamer, toilet of keuken ernstig verouderd is, kan dit de waarde van de woning flink doen verminderen. Keukenrenovatie is met name interessant voor woningen waarvan de keuken sterk verouderd is. Door het renoveren van uw keuken verhoogt u namelijk de waarde van uw woning.

Duidelijk is dat je bij een koopwoning binnen de begrenzende woonbepalingen alles aan je huis mag veranderen wat je wilt, dus ook je keuken. Bij huurwoningen dien je toestemming te vragen aan de verhuurder, meestal een woningcoöperatie. Als een gerenoveerde keuken de waarde van de woning doet stijgen, dan kan zoiets verrekend worden in de huurprijs.

De verkoopwaarde van de woning verhogen met een nieuwe keuken

Renoveer de keuken en/of badkamer: potentiële kopers kijken vooral naar de keuken en de badkamer. Als eigenaar kan je nog zo verliefd zijn op je eigen roze keuken, bij verkoop kan deze kleur er net voor zorgen dat eventuele kopers niet eens komen kijken. Veel mensen zien hun keuken als het hart van hun woning en om die reden zal een verbetering van deze ruimte zich uiteindelijk (deels) terugbetalen.

Deze keuken renovatie kan je al een hoop opleveren en een stuk minder tijd en geld kosten.
De keuken is dan een ideale plek om te beginnen aan een woningstijging van uw huis. Wat iemand een mooie keuken vindt, verschilt uiteraard per persoon. Investeer daarom dan in een nieuwe, simpele en tijdloze keuken. Er is altijd het risico dat de eventuele nieuwe eigenaar niet zit wachten op een schitterende luxe witte keuken en daar dus ook geen meerwaarde in ziet.

Een nette, nieuwe keuken kan zeker gunstig zijn voor de waarde van je huis, maar stel je er niet te veel van voor. Jouw droomkeuken kan zomaar het eerste zijn wat een koper uit het huis sloopt. De nieuwe, glimmende keuken die jij op het oog hebt, valt misschien niet in de smaak bij de volgende koper van het huis.

Laat je keuken opknappen!

Kan je keuken wel een opknapbeurt gebruiken? Dan hoef je je oude keuken er echt niet helemaal uit te slopen voor een nieuwe. Met een paar nieuwe deuren, andere grepen, nieuwe keukenkraan of een extra oven bijvoorbeeld kan je keuken er al ineens heel anders uit zien. Begin je keukenmetamorfose dan ook met het opstellen van een wensenlijst. Verzamel ook interessante brochures, blader door tijdschriften en maak foto’s van mooie keukens van vrienden.

Als de staat van de keuken goed is en je wilt enkel wat cosmetische wijzigingen doorvoeren, dan is een keukenrenovatie een goede optie. Weet je nog niet zeker of een keukenrenovatie iets voor jou is? In dit artikel lees je wat je ook kan doen in plaats van een gehele keukenrenovatie. Je kan namelijk ook enkel een aantal aanpassingen doen, bijvoorbeeld:

  • Keukenkastjes vervangen
  • Aanrechtblad vervangen
  • Keukenapparatuur vervangen
  • Nieuwe handgrepen
  • Keuken betegelen
  • Nieuwe verlichting in de keuken

Keukenkastjes vervangen

Het vervangen van de keukenkastdeurtjes of gehele keukenkastjes is een uitstekend idee als u geen groot budget heeft om de hele keuken aan te pakken. Keukenkastjes folie is namelijk ideaal als u geen volledig nieuwe keuken wilt, maar wel een andere stijl. Uw keukenkastjes krijgen een compleet nieuwe uitstraling met de kwalitatief hoogwaardige folie. Keukenkastjes folie is verkrijgbaar in talloze kleuren en patronen. Kunststof keukenkastjes bestaan uit spaanplaat of MDF met een kunststof laag.

Als u uw keuken wilt aanpassen maar geen nieuwe keuken wilt, kunt u ook uw keukenkastjes laten spuiten. Ontvet vervolgens de keukenkastjes met een ontvetter, schuur ze daarna goed op met een fijne korrel en breng een primer aan.

Het aanpassen van de keukenkastjes kan het aanzicht van de keuken enorm veranderen. Wanneer je een echt unieke keuken wilt, kun je ook een vakman vragen de deuren voor de keukenkastjes zelf te ontwerpen. Dan is het voor een prijsvoorstel op maat belangrijk dat de vakman weet om hoeveel keukenkastjes het precies gaat. Je kunt je voorstellen dat het aantal keukenkastjes bepaalt hoeveel tijd hij bezig is.

Aanrechtblad vervangen

Doordat een werkblad of aanrechtblad dagelijks gebruikt wordt, moet een keukenblad sneller vervangen worden dan andere zaken in de keuken. Een nieuw keukenblad hoeft niet veel te kosten en het laten vervangen van de bestaande is binnen een paar uur gedaan.Vaak is het voldoende enkel het werkblad te vervangen, want de dagelijkse belasting laat zo zijn sporen na.

Door het keukenblad te vervangen krijg je een gloednieuwe keuken voor een fractie van de prijs van een nieuwe keuken. Je kiest dan voor keukenblad vervangen, waardoor je keuken tegen een fractie van de prijs van een nieuwe keuken weer zo goed als nieuw is. Houd er rekening mee dat de prijs van het vervangen van het keukenblad afhankelijk is van het soort materiaal dat je kiest. De hardheid en stevigheid van het materiaal is reden genoeg om uw aanrechtblad te vervangen door natuursteen.

Een aanrechtblad kan op maat gemaakt worden, zodat de oude vervangen kan worden voor een op maat gemaakt nieuw aanrechtblad. Na het vervangen kan u weer jaren vooruit met uw nieuwe aanrechtblad.

In plaats van het vervangen van een werkblad heeft u ook de optie om deze te verven. Het verven van uw keukenblad in plaats van deze te vervangen kunt u zelf uitvoeren. Het kan u behoorlijk in de kosten schelen, als u kiest voor het repareren van uw werkblad in plaats van het vervangen voor een nieuw aanrechtblad.

Keukenapparatuur vervangen

Een nieuwe vaatwasser of magnetron in uw keuken… Het vervangen van oude inbouwapparatuur lijkt meestal gemakkelijker dan het is. Kiest u bijvoorbeeld voor inbouw apparatuur of wilt u liever losstaande keukenapparatuur? Wanneer u uw keukenapparatuur wilt vervangen, dan kunt u hiervoor een keukenspecialist inhuren.

Maar ook als u uw keukenapparatuur nog niet wilt vernieuwen kan de hulp van een keukenspecialist van pas komen. Een keukenspecialist kan zowel de apparatuur voor u inbouwen, installeren en wanneer nodig repareren. Wilt u graag alle of een gedeelte van uw keukenapparatuur vervangen dan kunt u ook ervoor kiezen om dit zelf te doen. De prijs van keukenapparatuur is uiteraard afhankelijk van het apparaat en het merk.

Steeds vaker kiezen mensen voor inbouw apparatuur in de keuken. Het inbouwen van keukenapparatuur zorgt voor een mooi en strak geheel in de keuken. Wie al zijn keukenapparatuur wil vernieuwen, zal vast bekend zijn met de hoge kosten. Toch is het mogelijk om te besparen op de keukenapparatuur. Goedkope inbouw apparatuur betekent namelijk niet dat de kwaliteit ook een stuk minder is.

Nieuwe handgrepen

Handgrepen in de keuken hebben een overwegend praktische functie. Knoppen en handgrepen zijn onmisbaar, want zonder deze handige objecten krijg je deuren, lades en kastjes een stuk moeilijker open. Als u het uiterlijk van uw keuken later wilt veranderen, is het verwisselen van de handgrepen een goedkope en gemakkelijke manier. Geef uw keuken de allure die u in gedachten had met handgrepen die helemaal bij u passen.

Kiest u voor keuken handgrepen van een tegenovergestelde stijl of blijft u in de buurt van uw oorspronkelijke keus? Met roestvrijstalen handgrepen geef je je keuken een minimalistische en moderne uitstraling. Zonder toepassing van deze handgrepen zou de keuken een vrij saaie, steriele uitstraling krijgen. Voor een moderne keuken adviseren wij handgrepen die passen bij de moderne stijl. Eén van die moderne handgrepen die veel wordt geleverd is de zogenaamde stangreep.

Keuken betegelen

Veel mensen vinden het betegelen van de achterwand bij het aanrecht ouderwets, maar door de achterwand te betegelen maakt u uw keuken juist persoonlijk. Bij het betegelen van de achterwand valt de keuze vaak op een leuk motiefje of op mozaïek tegels. Dan is het leuk om de bijkeuken op dezelfde manier te betegelen zodat dit het gevoel van een grotere ruimte creëert. Door de gehele achterwand van de keuken te betegelen, zijn deze wandtegels echte eyecatchers. En dit is de reden waarom het toch nog erg populair is om de keuken achterwand te betegelen. Het is ook een leuk idee om de muur een beetje speels te betegelen.

Een keuken betegelen is daarnaast ook een essentieel onderdeel van de afwerking. Begin nooit zómaar een wand te betegelen, dit levert scheef tegelwerk op. Schakel hierom altijd een specialist in. Voor de keuken betegelen is het belangrijk dat de ondergrond vlak is. Een klein gaatje kan eventueel worden opgevuld met tegellijm tijdens het betegelen van de keuken. Na het betegelen dient de lijm vierentwintig uur te drogen voordat er met het voegwerk begonnen kan worden. De keuken betegelen is een klus die daarom niet in een dag klaar kan zijn.

Nieuwe verlichting in de keuken

Goede keukenverlichting zorgt voor sfeer en gezelligheid in uw keuken en helpt daarnaast om goed te kunnen zien wat u doet aan het werkblad. Er zijn allerlei soorten keukenverlichting, waaronder warm halogeenlicht en LED verlichting met speelse effecten. Welke verlichting u ook kiest, er zijn een aantal belangrijke plaatsen voor keukenverlichting om aan te denken. Keukenverlichting is essentieel om goed zicht te hebben in de hele keuken. Met keukenverlichting zorgt u daarnaast voor de perfecte afwerking van uw keuken.

Keukenverlichting bestaat uit basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting.Basisverlichting is het eerste waar je naar kijkt voor het bepalen van de keukenverlichting. LED Keukenverlichting is hier uitermate geschikt voor. De LED keukenverlichting moet boven de werkplek geplaatst worden voor een optimaal lichtgebruik. Tevens kan er gekozen worden voor algemene keukenverlichting die gedimd kan worden.

Wat kost een keukenrenovatie?

Het kostenplaatje van de keukenrenovatie verandert per werkzaamheden dat u wilt uitvoeren. Dit zijn wel weer meer arbeidsuren en dus ook meer kosten. Qua kosten hangt het dus helemaal af wat uw wensen zijn.

Ook de materiaalkeuze heeft invloed op de kosten van uw keukenrenovatie. Er zijn diverse keuzes die de kosten van je keukenrenovatie bepalen. De kosten voor een complete keukenrenovatie liggen gemiddeld rond de € 1.400, inclusief plaatsing. Laat je van te voren goed informeren over het uurtarief en eventuele extra kosten. Iedere vakman heeft natuurlijk zijn eigen kostenplaatje. Het grote voordeel van een keukenrenovatie is dat een keukenrenovatie er voor elk budget is, want u kunt de kosten keuken zelf bepalen.

Bij een keukenrenovatie komen nu eenmaal veel kosten kijken. De kosten voor de materialen kunnen al snel oplopen. Zo heeft u de kosten keukenrenovatie in eigen handen. Stel uw keuken zelf samen met de configurator en bekijk wat uw keukenrenovatie kosten zijn. Lees u daarnaast ook goed in in de kosten per materiaalsoort. Dit verschilt namelijk ook erg.

Keukenrenovatie kosten

Soort keukenGem.kosten inclusief btw en arbeidskosten
kleine keuken (bijkeuken)€400 – €950
gemiddelde keuken€1000 – € 2000
grote keuken€1150 – €3000

Meer informatie over keukenrenovatie op Cocci.be

Wat kost een kookeiland?

Het kookeiland kan een slimme investering zijn. Een kookeiland is de ultieme manier om van je keuken een sfeervolle woonkeuken te maken. Daarnaast bevat het in de basis vaak een kookplaat, spoelbak, vaatwasser en (eiland)afzuigkap. Naast sfeer en gezelligheid, staat een keuken met kookeiland voor luxe en exclusiviteit. Een kookeiland is het centrale middelpunt van een keuken en biedt volop werk- en opbergruimte.

Een kookeiland is niet altijd geschikt voor kleine ruimtes. Toch kun je met een klein kookeiland of een schiereiland al een heel eind komen. Een kookeiland kan behoorlijk variëren in grootte. Een klein kookeiland past vaak wel in een kleine ruimte. Afhankelijk van jouw beschikbare ruimte bepaal je de afmetingen van het kookeiland. Bij een kleine ruimte kies je bijvoorbeeld voor een klein kookeiland of schiereiland dat aan één zijde grenst tegen de wand.

De breedte van het kookeiland kan flink variëren, terwijl de diepte vaak standaard tussen de 90 cm en 110 cm ligt. Een kookeiland is gemiddeld ongeveer 2 meter breed en 1 meter diep. Een kookeiland doet de kosten in de keuken ook vaak stijgen omdat deze rondom helemaal afgewerkt wordt. Voor volledig losstaande spoel- of kookeilanden is dat €8000,-.

admin