Woning renoveren voor verkoop

Door het renoveren van de woning wordt de woning meer waard. Dus kan je er een hogere prijs voor vragen. En de kans is groot dat de waarde veel meer stijgt dan wat je er aan renovatie kosten voor hebt betaald. Dus als jij je huis wil gaan verkopen in de nabije toekomst dan is het misschien handig om een woning renovatie te overwegen.

Woonoppervlak woning vergroten

Je kan de oppervlakte van je woning vergroten, dit doe je bijvoorbeeld door een grote uitbouw te doen. Door zo’n uitbreiding van je woning krijgt jou woning een hogere waarde en kan je het voor een hoger bedrag verkopen op de markt. Ook door middel van renovatie kun je die waarde laten stijgen, bijvoorbeeld door keuken, badkamer of tuinrenovatie.

Prijzen woningrenovatie

Het meest handige is om de gemiddelde prijzen van verschillende onderdelen van de renovatie bij elkaar op te tellen om een beeld te krijgen van de kosten van je eigen renovatie. De gemiddelde prijzen van een kleine tot grote verbouwing liggen tussen de 5000,- tot wel 100.000,- euro. Dan betaal je vaak per vierkante of kubieke meter en liggen de prijzen meestal tussen de €50 en €200 per m² en €300 en €500 per m³. Om een goed prijzeninzicht te kunnen krijgen van je eigen renovatie is het makkelijk de verschillende onderdelen van de verbouwing van je woning onder elkaar te zetten.

SoortKosten
Toilet€1.800,- tot €2.600,-
Badkamer€6.400,- tot €9.400,-
Zolder€8.900,- tot €12.950,-
Keuken€12.450,- tot €17.450,-
Aanbouw€18.900,- tot €26.900,-
Meer informatie over renovatiewerken.

Renoveren van de badkamer

Een badkamer renoveren is dus niet altijd hetzelfde als het verbouwen van een badkamer. Bij een badkamer renovatie gaat het ook veelal over het verbeteren van de kwaliteit van de badkamer. Wanneer gaat u voor een badkamer renovatie en wanneer kiest u ervoor om een nieuwe badkamer te kopen? Kies voor het kopen van een nieuwe badkamer wanneer u bijvoorbeeld de indeling anders wilt. Is de indeling prima en wilt u enkele een aantal elementen in de badkamer vervangen? Kiest u er dan voor om de badkamer te laten renoveren, dan kunt u bij ons hiervoor een afspraak inplannen met een badkamerspecialist.

Keukenrenovatie

Keukenrenovatie is een vak apart, waar kennis, vakmanschap en deskundigheid samen vallen. Bij een keukenrenovatie kunt u denken aan vervangen van kastfronten, keuken werkblad, keukenlades en/of keukenapparatuur. Als veel geld uitgeven voor uw keuken niet is wat u voor ogen heeft, dan is een keukenrenovatie een optie. Een keukenrenovatie is een goede keuze wanneer je jouw huidige keuken nieuw leven wil inblazen.

Isolatiewerken uitvoeren

Steenwol is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van verschillende steensoorten zoals basalt en diabaas. Steenwol wordt gebruikt voor warmte-isolatie van gebouwen en het is een goedkoop isolatiemateriaal dat bijna overal te koop is. Bij kelderisolatie heb je de keuze uit een groot aantal isolatiematerialen. Maar let wel op dat je de juiste materialen gebruikt en voorkom isolatieproblemen en kostbare schade als gevolg van interne condensatie en aantasting van de dakconstructie.

Interessante links voor isolatie werken

Tuinaanpassingen doen

Een van de renovaties die je kunt doen om je huis er mooier uit te laten zien en de waarde van je huis te verhogen is tuinrenovatie. Door uw tuin te renoveren ziet het er namelijk niet alleen beter uit maar gaat de waarde van uw huis ook drastisch omhoog. Terwijl tuinrenovatie niet eens zo duur is. Natuurlijk moet u wel kijken naar de oppervlakte van uw tuin. Als de oppervlakte erg groot is moet u ook meer renovatie uitvoeren en zal de uiteindelijke kosten hoger zijn dan bij een kleine tuin.

Schilderwerken in en rondom huis

Goed schilderwerk gaat jarenlang mee, toch heeft uw woning of bedrijfspand eens in de zoveel jaar een schilderbeurt nodig. Daarom is het verstandig van tevoren te bekijken welke schilderwerken u wilt laten schilderen in de loop van het jaar. Indien u meerdere schilderwerken uitbesteedt, hanteert een schildersbedrijf een kortingstarief. Dan is het verstandig meerdere klussen tegelijk aan één schildersbedrijf uit te besteden om te besparen op schilderwerken. Onder het verlaagd btw-tarief van 6% vallen het voorbereiden van schilderwerk, voorbehandelingen, het schilderwerk en gebruikte materialen.

Renoveren en verbouwen

Gaat u uw badkamer renoveren, uw trap renoveren of zelfs uw hele huis of pand verbouwen of renoveren, en kunt u professionele hulp gebruiken? Dan is het handig om te kijken welke aannemers u daarmee kunnen helpen.Zeer waarschijnlijk woont u al in het huis dat u graag wilt verbouwen en moet u persoonlijk ook een aantal aanpassingen doen om ruimte te maken voor de verbouwing. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw huis te verbouwen, te renoveren of te restylen. Als u bijvoorbeeld uw huis in de nabije toekomst wilt verkopen, voegt een vakkundige verbouwing of renovatie gegarandeerd waarde toe aan uw investering.

Interessante links

admin