Woning verkocht? Tijd om te verhuizen

Het verkopen van een huis is een grote beslissing, waarbij geen situatie gelijk is. Wat zeker is, is dat jij je huis graag snel wilt verkopen voor een goede prijs. Naast makelaarskosten moet je rekening te houden met kosten om de woning verkoopklaar te maken. Makelaars kunnen je precies vertellen wat potentiële kopers afschrikt tot het opruimen van de woning, schilderwerkzaamheden, het aanbrengen van plintjes en afwerklatjes, tuin op orde brengen enzovoort.

De prijzen van een verhuizing worden met name bepaald door drie componenten: de verhuiswagen, de verhuizers en de vervoerskosten. Het biedt u dus voordelen om met Erkende Verhuizers te verhuizen, maar het is de vraag of de voordelen van een verhuisfirma voor u ook opwegen tegen de significant lagere prijs die andere verhuisfirma’s vragen voor hetzelfde werk. Bij een verhuizing is het niet vanzelfsprekend dat de verhuizers de verhuiswagen voor je woning kunnen zetten, al gaat het laden en lossen hierdoor wel sneller.

Verhuisfirma prijzen

Door de juiste verhuizers en verhuisbedrijven in te schakelen voor uw klus, kunnen wij de kosten van het verhuisfirma zo laag mogelijk voor u houden.

Om de kosten voor een verhuisfirma zo laag mogelijk te houden is het verstandig een verhuisfirma aan te nemen dat niet meer dan 30 km buiten uw woongebied gevestigd is. Uurtarieven voor verhuizers liggen tussen de 24 en 35 euro. De kosten van uw verhuizing hebben namelijk niet alleen te maken met de grootte van uw inboedel zoals velen van ons denken, maar ook met een aantal andere zaken waar wij u graag op willen attenderen zoals de afstand van laad naar los adres, seizoen en het type woning, bepalen de kosten verhuisbedrijf.

Het slimste is om een verhuisfirma hier zelf over te laten adviseren, hoeveel verhuizers zijn er daadwerkelijk nodig en welke verhuiswagen past hier het beste bij? Bij een grotere verhuizing zijn er meerdere verhuizers nodig die langere tijd nodig hebben. Het inhuren van een verhuisfirma bestaat naast de verhuiswagen ook standaard uit 1 of meerdere verhuizers Deze helpen met het in- en uitladen van de verhuiswagen en het tarief word vaak per uur bepaald.

Dienst verhuisfirma Gemiddelde prijs
Verhuiswagen incl 1 verhuizer
20m³ €55 – €60 per uur
50m³ €70 – €80 per uur
Verhuizing per woning
flat/appartement€700 – €750
twee onder een kap €850 – €900
Vrijstaande woning€900 – €1000

Daarnaast moet u rekening houden met gemiddeld €55 voorrijkosten.

Tips voor uw verhuizing

Houd er rekening mee, dat wanneer u de hele verhuizing zelf gaat doen, u waarschijnlijk een paar dingen over het hoofd ziet. Daarom geven wij u hier een aantal tips waar u om moet denken tijdens uw verhuizing, zodat alles goed verloopt tijdens uw verhuizing. Onze eerste tip is: zorg dat alles ‘verhuisklaar’ is. Verzamel de laatste spullen bij elkaar die niet in de verhuisdozen pasten.

Pak uw verhuisdozen goed in

Goed je verhuisdozen inpakken is cruciaal voor een succesvolle verhuizing. Verhuisdozen of inpakmateriaal van slechte kwaliteit kunnen resulteren in onnodige beschadigingen tijdens de verhuizing. Zit zorgt ervoor dat u twee vliegen in één klap slaat: u hebt minder stress doordat u op tijd bent begonnen, u hebt direct opgeruimd en u hoeft minder spullen te verhuizen, wat ook weer uitpak- en inrichttijd scheelt in uw nieuwe woning. Gebruik bij het inpakken van breekbare goederen, noppenfolie, oude kranten, papiersnippers, piepschuimblokken of lakens om schade tijdens de verhuizing te voorkomen. Hoe meer spullen u moet verhuizen, hoe groter de verhuiswagen is die u nodig heeft en des te meer u uiteindelijk moet betalen.

Verdeel uw soort spullen goed.

Onze laatste tip is dan ook om alle verhuisdozen zo draagbaar mogelijk te houden Plaats daarom niet al jouw breekbare spullen in een bepaalde doos, maar probeer het te verdelen over een aantal verhuisdozen. Wanneer de spullen zijn ingepakt is het goed om de overige ruimte in de doos op te vullen met plastic, kranten karton of dergelijk materiaal zodat tijdens het verhuizen de spullen niet mee kunnen bewegen. Maak daarom een lijst met spullen die wel alvast kunnen worden ingepakt en ruim deze op. Voor het inpakken van je spullen raden we je aan om verhuisdozen te gebruiken en deze te labelen met de inhoud.

Sorteer uw spullen per verhuisdoos

Het is handig om een aparte doos te maken voor de spullen die je nodig hebt op de eerste dag in je nieuwe huis. Je kunt prima al een paar maanden vooruit beginnen met het inpakken van de spullen die je toch niet meer nodig zult hebben in de tussentijd, zoals je tuinset wanneer je in de winter verhuist. We adviseren je daarom graag over het goed inpakken van je spullen, of waar je terecht kunt met spullen die niet meteen mee kunnen naar je nieuwe woning.

We hebben nu vier tips voor u uitgelicht, maar en zijn nog tal van andere tips voor uw verhuizing. Hier zetten we er nog een aantal voor u op een rijtje:

  • Begin op tijd met opruimen
  • Meet op wat allemaal niet door de deur kan
  • Geef elke verhuisdoos een nummer
  • Bewaar medicijnen op een speciale plek (zodat u er tijdens de verhuisdag snel bij kan)
  • Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking
  • Wijzig op tijd uw adres
  • Maak voor uzelf een checklist

Seniorenverhuizing

In het geval van een seniorenverhuizing verloopt de verhuizing praktisch altijd in drie fases: het selecteren en inpakken van de inboedel, het inrichten van de nieuwe woonruimte en het tijdelijk opslaan van de bezittingen die u niet mee kunt nemen. Wanneer er sprake is van een seniorenverhuizing, dan gaat het in de meeste gevallen om een verhuis naar een kleinere woning. Tijdens seniorenverhuizingen komt er veel op uw af. Verhuizen is op iedere leeftijd een hele stap, maar vooral indien u al wat ouder bent. Een verhuisfirma is gespecialiseerd in seniorenverhuizingen begrijpt dat ook en houdt hier rekening mee.

Bij een seniorenverhuizing helpen de verhuizers met het inpakken van de inboedel, het demonteren en monteren van het meubilair en zorgen zij ervoor dat de indeling in de nieuwe woonkamer zoveel mogelijk identiek is aan de inrichting in de vorige woning. Denk hierbij aan taken die voor senioren te zwaar zijn of veel tijd kosten, zoals het tillen van zware spullen, het helpen bij het inpakken van de inboedel, het schoonmaken van de oude woning of het inrichten van de nieuwe woning. Of u nu een verhuisfirma zoekt om u van de binnenstad te verhuizen, graag een verhuisfirma inschakelt voor uw verhuizing: verhuisbedrijven kunnen u met iedere seniorenverhuizing verder helpen! Ze helpen u graag bij een seniorenverhuizing door uw spullen eventueel in te pakken, uw meubels uit elkaar te halen, uw nieuwe woonruimte in te richten én uw oude woonruimte leeg te halen of te ontruimen.

verhuisbedrijven zorgen voor de volgende punten bij een seniorenverhuizing: Aanleveren van verhuisdozen en inpakpapier Inpakken van de huisraad en dozen merken Uitpakken van de dozen Schoonmaken van de huisraad Ophangen lampen, schilderijen enzovoort De nieuwe woning inrichten naar uw wens De achtergelaten woning verder ontruimen en klaarmaken voor eindinspectie. Vaak kunnen niet alle spullen mee omdat de nieuwe woning een stuk kleiner is. Een verhuisfirma heeft veel ervaring met het verhuizen van senioren. Wilt u graag een vrijblijvende offerte aanvragen, neemt u dan contact met ons op. Op iedere situatie, hoe complex deze ook lijkt, bieden verhuisbedrijven een passende oplossing, zodat uw verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.

Huur een verhuislift in

Wanneer u uw gehele inboedel wilt gaan verhuizen is het fijn om voor grote en zware meubelstukken een verhuislift te huren. Een verhuislift huren op een vaste dag en een vast tijdstip geeft in ieder geval de zekerheid dat de verhuizing van de spullen gebeurt wanneer dat nodig is. U bent er dan zeker van dat de juiste lift voor uw ontruiming wordt geleverd op het moment dat u die nodig heeft. Een verhuislift is ook ideaal om te huren wanneer u tijdens een verhuizing dozen of klein meubilair naar de eerste verdieping of hoger moet verplaatsen.

Het is verstandig een goede berekening te maken van de tijd die je nodig hebt en wat dan voor jou de goedkoopste situatie is. Misschien kan een extra verhuizer voor €25 per uur meer goedkoper uitpakken dan wanneer je de lift zelf bedient, omdat je dan veel sneller kunt werken. Indien je maximaal 3 grote losse objecten wilt liften kan je gebruik maken van de objectservice je betaalt dan voor een half uur slechts €80,- (exclusief voorrijkosten).

Daarnaast zal je verhuizing sneller gaan, wat betekent dat dit in sommige gevallen een goedkopere optie is. De prijs voor een verhuislift inclusief bemanning is rond de €80 per uur. Gemiddelde kosten: over het algemeen komen de prijzen voor verhuisliften wat hoger te liggen, omdat het wel gemakkelijk is om bemanning mee te huren. Verhuisliften kun je huren en uiteraard zijn hier enkele kosten aan verbonden.

Prijzen verhuislift

Wat inhuren?Gemiddelde prijs
Verhuislift zonder bemanning€45 – €55 per uur
Verhuislift met bemanning€70 – €80 per uur
Extra verhuizer€20 – €25 per uur
Verhuislift hele dagvanaf €200

Interessante links

admin